Home / Brandschade / Schoorsteenbrand in combinatie met je verzekering

Wij leggen het uit.

Schoorsteenbrand in combinatie met je verzekering

Zodra de herfst aanbreekt, wordt het killer. Mensen steken hun open haard weer aan, om het in huis behaaglijk warm en gezellig te krijgen. Die behoefte aan gezelligheid is begrijpelijk, maar het is wel belangrijk om goed te (blijven) letten op veiligheid. Een gevaar dat in een klein hoekje zit, is natuurlijk de schoorsteenbrand. Wist je dat er elk jaar ongeveer 2000 schoorsteenbranden ontstaan in Nederland? Staat je verzekeraar voor je klaar, als zoiets je overkomt? En wat kun je doen als je het niet eens kunt worden met je verzekeraar over de vergoeding? We leggen het hier uit.

Schoorsteenbrand in combinatie met je verzekering, zo zit dat!

Welke verzekering?

De verzekering die je bij een schoorsteenbrand kunt aanspreken, is de opstalverzekering. Schade door rook en roet wordt niet altijd vergoed wanneer je hebt gestookt met een open haard of kachel.

Achterstallig onderhoud

Om te beginnen is het heel erg belangrijk dat de schoorsteen elk jaar geveegd wordt. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je verzekeraar de schade door de schoorsteenbrand niet vergoedt. Zorg er daarom voor dat je hier een bewijs van hebt. Denk aan een bon, factuur of overboeking. De schade-expert van de verzekeraar die bij je langskomt om de schade vast te stellen, zal ook controleren of er geen sprake is van achterstallig onderhoud.

Erkende schoorsteenveger?

Helaas is het beroep van een schoorsteenveger een vrij beroep. Daardoor weet je dat er geen garantie is op de kwaliteit van het vegen. Waar je wel naar kunt kijken, is of de desbetreffende schoorsteenveger is aangesloten bij de ASPB. Dit is de Algemene Schoorsteenvegers Patroon Bond. Schoorsteenvegers die hierbij zijn aangesloten, moeten een toelatingsexamen doen en zijn verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Je zou kunnen zeggen dat dit meer garantie geeft op de kwaliteit van het vegen, maar 100% garantie tegen schoorsteenbrand bestaat er natuurlijk niet.

Oneens met de verzekeraar

Natuurlijk kan het voorkomen dat je het niet eens wordt met je verzekeraar. Of dat de communicatie stroef verloopt, waardoor je maar moeilijk verder komt met je schadeafhandeling. In zo’n geval kan onze contra-expertise goed van pas komen. Wij komen bij je langs om de schade opnieuw vast te stellen, en stellen jouw belangen voorop. In meer dan 95% van de schademeldingen zorgen wij ervoor dat je een hogere vergoeding krijgt voor de gevolgschade van de schoorsteenbrand.

Doe vandaag nog een melding van je schade door de schoorsteenbrand. Bij calamiteiten zijn wij 24/7 bereikbaar en voor minder dringende zaken kun je ons bellen tijdens kantooruren.

De Nederlandse overheid heeft wettelijk bepaald dat verzekeraars de redelijke kosten voor contra-expertise moeten betalen aan klanten die een inboedel- en/of opstalverzekering hebben afgesloten bij hen. Onze kosten zijn altijd redelijk. Daarom zul je als verzekerde nooit een rekening van ons ontvangen. De gedachte achter deze wet is dat gedupeerden er niet alleen voor hoeven te staan tegenover een verzekeringsmaatschappij.

Deel deze informatie!

Jouw eigen expert

Schade melden

Gaat het om een aansprakelijkheidskwestie? *

Wil jij ook meer resultaat en minder zorgen?

Meld bij ons de schade aan je woning en ontvang direct hulp!

Snel, eenvoudig en goed resultaat!

Meer vergoeding in
4 eenvoudige stappen

Stap 1

Schade melden

Je kunt bij ons je schade melden door te bellen of door het formulier op deze pagina in te vullen. Wij vragen niet direct al je gegevens omdat wij je privacy erg belangrijk vinden.

Stap 2

Schadevaststelling

We stellen de schade vast. Hiervoor komen wij meestal bij je langs. Onze onafhankelijke experts zijn zeer ervaren in het vaststellen van schade en kijken naar álle gevolgschade.

Stap 3

Wij gaan in gesprek

De bevindingen van onze experts en die van je verzekeraar, worden naast elkaar gelegd en besproken. Wij maken ons sterk voor het maximaliseren van jouw vergoeding.

Stap 4

Meer vergoeding!

Er is meer dan 90% kans dat je door onze hulp een hogere vergoeding ontvangt. De uiteindelijke vergoeding van de verzekeraar wordt rechtstreeks op je rekening gestort en van ons ontvang je nog steeds geen factuur.