Home/Waterschade/Is je daklekkage verzekerd? Wij onderzoeken de schade kosteloos

Wij helpen je graag verder.

Is je daklekkage verzekerd? Wij onderzoeken de schade kosteloos

Bijna niets is zo vervelend als daklekkage in huis. Plotseling druppelt het water van je plafond en je begint je meteen te bedenken waar het water vandaan komt. Is je daklekkage verzekerd of had je hier nog een extra dekking voor moeten afsluiten? Wat als je verzekerd bent voor daklekkage, maar je verzekeraar werkt niet mee, wat zijn dan nog de opties? In dit artikel leggen wij het je uit.

Als je daklekkage verzekerd is, kunnen wij je helpen met écht onafhankelijke schade-expertise.

Is de daklekkage verzekerd?

Over het algemeen zijn de inspectiekosten en gevolgschade bij lekkage aan het dak verzekerd onder de opstalverzekering. Denk dan aan de vaste elementen in het huis zoals de muren en plafonds. Wellicht zijn er door het binnenkomende water ook losse spullen beschadigd geraakt in het huis. Daarvoor moet je de inboedelverzekering aanspreken. Voor gevolgschade aan een zwevend gelegde vloer spreek je ook de inboedelverzekering aan, maar voor een vastgelijmde vloer moet je bij de opstalverzekeraar zijn.

De oorzaak, bijvoorbeeld de kapotgevroren dakgoot is niet gedekt. Reparatie of herstel hiervan dien je uit eigen zak te betalen. Dat lijkt een beetje gek, maar de verzekeraar wil dat je je eigen huis goed onderhoud, dit is natuurlijk niet de plicht van de verzekeraar.

Wij onderzoeken je schade onafhankelijk

Ook bij een daklekkage kan het nog wel eens gebeuren dat de schade-expert van de verzekeraar niet helemaal met de vergoeding komt waarop je gehoopt had. Terecht of onterecht, dat is natuurlijk de vraag. Zelf kun je dit niet onderzoeken, dat zul je moeten laten doen door een contra-expert. Wij bieden bijvoorbeeld contra-expertise, maar wat is het precies?

Contra-expertise is onafhankelijke schade-expertise. Wij worden niet ingeschakeld door verzekeraars en hebben bij hen geen financiële belangen. Dat maakt ons werkelijk onafhankelijk waardoor wij een schade op de echte waarde kunnen vaststellen bij een second opinion. Wij worden ingeschakeld door jou. Jouw belang staat bij ons op de eerste plaats.

Altijd kosteloos bij lekkage aan het dak

Ondanks dat een daklekkage verzekerd is, kunnen de kosten voor reparatie toch flink oplopen. Dan wil je natuurlijk niet ook nog moeten betalen voor een second opinion van een contra-expert. Gelukkig hoeft dat ook niet.

De Nederlandse overheid heeft het zo bepaald dat verzekeraars de mogelijkheid voor contra-expertise moeten aanbieden. Verzekeraars moeten dus de kosten betalen voor de contra-expert die jij zelf inschakelt. Dit is een wettelijke verplichting. Je ontvangt nooit een factuur van ons. Onze kosten declareren wij bij je verzekering.

Daarom zal een verzekeraar je overigens niet snel het advies geven om een contra-expert in te schakelen voor je daklekkage. Zij moeten dan ten eerste een hogere vergoeding aan je betalen en ten tweede moeten zij de kosten voor contra-expertise betalen.

Wanneer is daklekkage niet verzekerd?

daklekkage is niet gedekt wanneer de oorzaak bij de buren ligt. In zo’n situatie kun je de schade verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering van je buren. Verder wordt een vermijdbare situatie meestal niet gedekt. Denk daarbij aan een raam dat je had kunnen sluiten voordat het noodweer uitbrak.

Achterstallig onderhoud kan ook een reden zijn voor de verzekeraar om geen vergoeding uit te keren. Hier kan nog wel een discussiepunt ontstaan waarbij een contra-expert uitkomst kan bieden.

Doe vandaag nog een melding via ons formulier voor je daklekkage. Je kunt ons natuurlijk ook bellen via 088 – 888 5070. Bij calamiteiten zijn wij 24/7 bereikbaar en voor minder dringende zaken kun je ons bellen tijdens kantooruren

De Nederlandse overheid heeft wettelijk bepaald dat verzekeraars de redelijke kosten voor contra-expertise moeten betalen aan klanten die een inboedel- en/of opstalverzekering hebben afgesloten bij hen. Onze kosten zijn altijd redelijk. Daarom zul je als verzekerde nooit een rekening van ons ontvangen. De gedachte achter deze wet is dat gedupeerden er niet alleen voor hoeven te staan tegenover een verzekeringsmaatschappij.

Deel deze informatie!

Jouw eigen expert

Schade melden

Wil jij ook meer resultaat en minder zorgen?

Meld bij ons de schade aan je woning en ontvang direct hulp!

Snel, eenvoudig en goed resultaat!

Meer vergoeding in
4 eenvoudige stappen

Stap 1

Schade melden

Je kunt bij ons je schade melden door te bellen of door het formulier op deze pagina in te vullen. Wij vragen niet direct al je gegevens omdat wij je privacy erg belangrijk vinden.

Stap 2

Schadevaststelling

We stellen de schade vast. Hiervoor komen wij meestal bij je langs. Onze onafhankelijke experts zijn zeer ervaren in het vaststellen van schade en kijken naar álle gevolgschade.

Stap 3

Wij gaan in gesprek

De bevindingen van onze experts en die van je verzekeraar, worden naast elkaar gelegd en besproken. Wij maken ons sterk voor het maximaliseren van jouw vergoeding.

Stap 4

Meer vergoeding!

Er is meer dan 90% kans dat je door onze hulp een hogere vergoeding ontvangt. De uiteindelijke vergoeding van de verzekeraar wordt rechtstreeks op je rekening gestort en van ons ontvang je nog steeds geen factuur.