Home / Waterschade / Laminaat met waterschade

De juiste vergoeding ontvangen voor je..

Laminaat met waterschade

Laminaat kan snel waterschade oplopen als je grote hoeveelheden water over je vloer morst. Het water trekt in het laminaat en de vloer zet uit. In veel gevallen zal de vloer opbollen, wat er niet fraai uitziet. Dit wil je natuurlijk vergoed krijgen van je verzekeraar. Wij geven je in dit artikel meer informatie over de manier waarop je dit het beste kunt aanpakken.

Laminaat met waterschade

Melden bij de verzekeraar

Het is belangrijk om zo snel mogelijk je laminaat met waterschade te melden bij de verzekeraar. Maak foto’s en stuur deze naar je verzekeraar toe, zodat zij kunnen bepalen of het nodig is om een schade-expert bij je langs te sturen. Daarna wordt er een schadebedrag vastgesteld, dat wordt gestort op je rekening. Onze ervaring is dat dit schadebedrag meestal behoorlijk tekortschiet om de vloer te herstellen of te vervangen. Wat doe je dan? Dan schakel je onze contra-expert in. Liefst nog eerder in het proces.

Waterschade aan het laminaat melden bij onze contra-expert

Omdat je normaal gesproken niet zoveel in te brengen hebt op het besluit van de verzekeraar, is het belangrijk dat je iemand in de arm neemt die dat wel kan. Dat is onze contra-expert. Hij is een – onafhankelijke – schade-expert. Juist die onafhankelijkheid, dat hij niet door de verzekeraar wordt ingeschakeld, is ontzettend belangrijk. De contra-expert hoeft de belangen van zijn opdrachtgever (de verzekeraar) niet te behartigen. Hij bekijkt je laminaat met waterschade zorgvuldig en houdt daarbij zelfs rekening met niet-zichtbare gevolgschade. Denk bij een grote waterschade bijvoorbeeld aan schimmel in de kruipruimte of aan de ondervloer die ook moet worden vervangen. Anders gezegd: de contra-expert kijkt veel verder dan de planken van je laminaat.

Bij ons ontvangen meer dan 90% van de schades een hogere vergoeding

Wil je de waterschade aan je laminaat bij ons melden? Dan bestaat er een grote kans dat je meer vergoeding gaat ontvangen dan wanneer je ons niet zou hebben ingeschakeld. Dit is gebleken uit alle schades die wij in het verleden hebben afgehandeld. Best een mooie score, toch? Maak dus ook gebruik van onze expertise!

Zijn er kosten aan verbonden?

Een heel logische vraag natuurlijk, want het lijkt wel alsof alles geld kost. Zo ook onze contra-expertise – maar niet voor jou. Wij declareren onze kosten namelijk op de polis van je verzekering. Je verzekering betaalt dus onze kosten en jij merkt daar verder niets van. Waarom zou je verzekering onze kosten vergoeden? Omdat zij dit wettelijk verplicht zijn. Vanuit deze wettelijke verplichting staan gedupeerden sterker tegenover hun verzekeringsmaatschappij. Anders maken zij totaal geen kans om iets in te brengen en zijn zij overgeleverd aan alles wat de verzekeraar bepaalt.

Het punt is alleen dat verzekeraars hier niet mee te koop lopen. Zij moeten namelijk een hogere vergoeding aan jou betalen en ook nog de kosten voor contra-expertise. Nee, verzekeraars zullen je dit niet snel adviseren. Doe daarom vandaag nog een melding van je laminaat met waterschade. Bij calamiteiten zijn wij 24/7 bereikbaar en voor minder dringende zaken kun je ons bellen tijdens kantooruren.

Een laminaatvloer kan waterschade oplopen. Er zijn andere soorten vloeren die hier niet of minder vatbaar voor zijn. Kijk op Woodstock voor vele mogelijke vloerafwerkingen.

De Nederlandse overheid heeft wettelijk bepaald dat verzekeraars de redelijke kosten voor contra-expertise moeten betalen aan klanten die een inboedel- en/of opstalverzekering hebben afgesloten bij hen. Onze kosten zijn altijd redelijk. Daarom zul je als verzekerde nooit een rekening van ons ontvangen. De gedachte achter deze wet is dat gedupeerden er niet alleen voor hoeven te staan tegenover een verzekeringsmaatschappij.

Deel deze informatie!

Jouw eigen expert

Schade melden

Gaat het om een aansprakelijkheidskwestie? *

Wil jij ook meer resultaat en minder zorgen?

Meld bij ons de schade aan je woning en ontvang direct hulp!

Snel, eenvoudig en goed resultaat!

Meer vergoeding in
4 eenvoudige stappen

Stap 1

Schade melden

Je kunt bij ons je schade melden door te bellen of door het formulier op deze pagina in te vullen. Wij vragen niet direct al je gegevens omdat wij je privacy erg belangrijk vinden.

Stap 2

Schadevaststelling

We stellen de schade vast. Hiervoor komen wij meestal bij je langs. Onze onafhankelijke experts zijn zeer ervaren in het vaststellen van schade en kijken naar álle gevolgschade.

Stap 3

Wij gaan in gesprek

De bevindingen van onze experts en die van je verzekeraar, worden naast elkaar gelegd en besproken. Wij maken ons sterk voor het maximaliseren van jouw vergoeding.

Stap 4

Meer vergoeding!

Er is meer dan 90% kans dat je door onze hulp een hogere vergoeding ontvangt. De uiteindelijke vergoeding van de verzekeraar wordt rechtstreeks op je rekening gestort en van ons ontvang je nog steeds geen factuur.