gerelateerd aan schade

Alle artikelen

 • Lekkage in huis

  Lekkage in huis is een veelvoorkomend probleem dat grote gevolgen kan hebben voor de woning en de bewoners. Een lekkage kan ontstaan door verschillende oorzaken, zoals een kapotte waterleiding, een verstopte afvoer of een lekkend dak. In dit artikel bespreken we wat er bij lekkage vergoed wordt door de verzekering en welke stappen je kunt nemen om de schadevergoeding te maximaliseren.

 • Is lekkage vanuit de badkamer verzekerd?

  Heb je lekkage vanuit de badkamer opgelopen? Vaak bevindt een badkamer zich op de eerste verdieping. Het nadeel daarvan is dat de lekkage ervoor zorgt dat het water zichtbaar wordt op de benedenverdieping, bijvoorbeeld via het plafond of langs de muren. Vervelend, want je hebt nu te maken met een waterschade die moet worden vergoed en hersteld – maar dekt je verzekering dit? In veel gevallen wel, maar soms ook niet.

 • Gevolgschade door lekkage

  Je ziet het gebeuren: er lekt water vanaf het plafond of langs de muren. Er ontstaat gevolgschade door de lekkage en je weet niet goed wat je ermee aan moet. Onze onafhankelijke schade-expert kan alle gevolgschade door lekkage voor je vaststellen.

 • Schoorsteenbrand in combinatie met je verzekering

  Wat kun je doen als er geen overeenstemming met je verzekeraar gevonden kan worden over de vergoeding voor de schoorsteenbrand? Wat kun je doen bij een conflict? We leggen het uit.

 • Is je daklekkage verzekerd? Wij onderzoeken de schade kosteloos

  Bijna niets is zo vervelend als daklekkage in huis. Is je daklekkage verzekerd of had je hier nog een extra dekking voor moeten afsluiten? Wat als je verzekerd bent voor daklekkage, maar je verzekeraar werkt niet mee, wat zijn dan nog de opties? In dit artikel leggen wij het je uit.

 • Na de schade-expert een contra-expert inschakelen

  Stel, je hebt te maken met een flinke water- of brandschade en je weet even niet meer waar je het moet zoeken. Links en rechts hoor je dat het ook mogelijk is om een contra-expert in te schakelen. Maar hoe dat precies in zijn werk gaat, weet je nog niet. In dit artikel leggen wij het je uit.

 • Laminaat met waterschade

  Laminaat kan snel waterschade oplopen als je grote hoeveelheden water over je vloer morst. Het water trekt in het laminaat en de vloer zet uit. In veel gevallen zal de vloer opbollen, wat er niet fraai uitziet. Dit wil je natuurlijk vergoed krijgen van je verzekeraar. Wij geven je in dit artikel meer informatie over de manier waarop je dit het beste kunt aanpakken.